داروهای سوزش معده، عامل افزایش احتمال ابتلا به زوال عقل-راهبرد معاصر

داروهای سوزش معده، عامل افزایش احتمال ابتلا به زوال عقل

یک مطالعه جدید نشان می دهد افراد مسنی که سال ها از داروهای خاص سوزش معده استفاده می کنند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به زوال عقل باشند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۸ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 15
کد خبر: ۱۹۹۶۱۹

به گزارش راهبرد معاصر، این مطالعه به خطرات بالقوه ناشی از استفاده طولانی مدت از داروهایی به نام مهارکننده‌های پمپ پروتون یا PPI اشاره می‌کند. این داروها شامل Nexium، Prevacid و Prilosec هستند.

 

محققان دریافتند که در بین ۵۷۰۰ بزرگسال آمریکایی، کسانی که به مدت ۴.۵ سال یا بیشتر از PPI استفاده کرده بودند، ۳۳ درصد بیشتر از همتایان خود که هرگز از این داروها استفاده نکرده بودند، در معرض خطر ابتلاء به زوال عقل بودند.

 

کارشناسان تاکید کردند که یافته‌ها پیشنهاد نمی‌کند افرادی که نسخه PPI دارند باید داروهای خود را کنار بگذارند.

 

PPIها مدت‌هاست که برای درمان بیماری ریفلاکس معده تجویز می‌شوند، جایی که اسیدهای معده به طور مزمن به مری می‌ریزند و باعث حملات منظم سوزش سر دل و سایر علائم می‌شوند.

 

اما در سال‌های اخیر، مطالعات استفاده طولانی‌مدت از PPI را با افزایش خطرات سلامتی، از حمله قلبی گرفته تا بیماری کلیوی و مرگ زودرس مرتبط دانسته‌اند. در سال ۲۰۱۶، یک مطالعه نشان داد که زوال عقل می‌تواند به این لیست اضافه شود.

 

برای این مطالعه، محققان دانشگاه مینه‌سوتا از داده‌های یک مطالعه طولانی‌مدت دولتی استفاده کرد که سلامت قلب هزاران آمریکایی را ردیابی کرد. آنها بر روی ۵۷۱۲ شرکت‌کننده که در ویزیت‌های مطالعاتی خود بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳، یعنی زمانی که به طور متوسط ۷۵ سال سن داشتند و عاری از زوال عقل بودند، تمرکز کردند.

 

در آن مرحله، یک چهارم گروه از PPI استفاده کرده بودند.

 

در طول ۵.۵ سال بعد، ۵۸۵ شرکت‌کننده در مطالعه مبتلا به زوال عقل تشخیص داده شدند. این خطر در بین افرادی که حداقل ۴.۵ سال از PPI استفاده کرده بودند، ۳۳ درصد بیشتر بود، در مقایسه با افرادی که هرگز از PPI استفاده نکرده بودند.

 

اینکه چرا استفاده طولانی مدت از PPI به زوال عقل منجر می‌شود، مشخص نیست. محققان نظریه‌هایی را ارائه کرده اند: شاید این داروها گاهی اوقات باعث کمبود ویتامین B۱۲ می‌شوند که می‌تواند علائم زوال عقل را ایجاد کند. یا شاید، بر اساس تحقیقات آزمایشگاهی، تجمع "پلاک" آمیلوئید را در مغز افزایش می‌دهند.

 

اما همه اینها در حد حدس و گمان هستند./ مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده